Waar voelde u zich thuis?

Op de locaties van Vitalis Intensieve zorg en wijkzorg reizen de komende tijd landkaarten rond.
Dit zijn geen gewone landkaarten. Op deze landkaarten vragen wij onze bewoners om aan te geven in welk dorp of welke stad zij zich vroeger thuis voelden. Dit kan hun geboorteplaats zijn, het huis waar ze zijn opgegroeid of waar ze hun gezin zijn gestart. Zo brengen we in kaart waar iedereen vroeger gewoond heeft. Dit biedt een leuke ingang voor het samen ophalen van herinneringen en nieuwe ontmoetingen.

Om bewoners elkaar uit te laten nodigen voor een kopje koffie en een goed gesprek zijn er naast de landkaart ook ansichtkaarten ontworpen. Dit verlaagt de drempel om de eerste stap te zetten.

Aanvullend op de uitnodigende ansichtkaarten hebben we een set van specialiteitenkaarten ontwikkeld. We vragen welk beroep bewoners hebben uitgeoefend en waar ze goed in waren. Hun specialiteit. Als de specialiteit  bekend is kunnen we samen onderzoeken of we hier samen nog iets mee willen en kunnen doen.

Nieuwe ontmoetingen, (vak)kennis en ervaring ouderen van toegevoegde waarde laten zijn bij activiteiten en projecten

Meer informatie
Wendy van Zon, coördinator kunst en cultuur Vitalis intensieve zorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Maaike Mul coördinator kunst en cultuur Vitalis wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Galerij

.

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Partners

Het project "Waar voelde u zich thuis?" is een initiatief van Vitalis WoonZorg Groep.

VVGlogoPartners VitalisWoonZorgGroep