Vitamines voor de geest

De bewoners van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven en Heerlen ontvingen van april t/m juli 2020 elke twee a drie weken het boekje ‘Vitamines voor de geest’. Een verzameling artistieke opdrachten, die een bijdrage leveren aan een zinvolle dag in deze onzekere tijd die overheerst wordt door alle maatregelen i.v.m. het coronavirus.
Het doel van Vitamines voor de geest is geluksmomenten geven aan bewoners via kunst en creativiteit. Want creativiteit kan troost en vertrouwen bieden. Het helpt om gedachten te verzetten en vorm te geven aan wat iemand bezighoudt. Om zo deze onzekere dagen iets fijner door te komen.

Kunstzinnige inhoud
Vitamines voor de geest zit vol opdrachten die bewoners creatief uitdagen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een stiftgedicht, een mooie kleurplaat van een kunstenaar, ideeën voor een opdrachten geïnspireerd op het werk van beroemde kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Of een opdracht geïnspireerd door een werk uit de collectie van het Van Abbemuseum maar ook teksten ter inspiratie of om even bij stil te staan van de geestelijk verzorgers van Vitalis. In elke boekje zitten weer andere, nieuwe en verrassende opdrachten. Heeft u vragen over of ideeën voor het boekje neem contact op met Maaike Mul (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De kunst van gelukkig oud zijn 
Dit project is een voorbeeld van hoe Vitalis WoonZorg Groep met kunst geluksmomenten geeft aan bewoners. Want kunst en cultuur zien wij als middel om net wat vrijer te denken, met elkaar in verbinding te blijven, te genieten en iets moois te maken. Kunst en cultuur als vitamine voor de geest, als middel voor ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving en plezier. Want gelukkig oud zijn, is – zeker in deze tijd – soms een hele kunst.

Galerij

Vindt u het leuk om uw resultaten te delen in de galerij? Wij zijn in elk geval heel benieuwd naar wat u maakt. Stuur dan een foto van uw tekening, gedicht, kleurplaat of verhaal naar Maaike Mul, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Partners

Vitamines voor de geest is een initiatief van Vitalis WoonZorg Groep en mede-ontwikkeld door literatuurorganisatie De Nieuwe Oost | Wintertuin en grafisch ontwerpstudio Volle-Kracht. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de stichting Vrienden van Vitalis, Kunstloc, Constant van Renessefonds, RCOAK, het Van Abbemuseum en Cultuur Eindhoven.

Responsive image
Responsive image