Thuisblijf tips

Thuis zitten en toch iets leuks doen! Hieronder hebben we het een en ander voor u op een rijtje gezet. Er zijn praktische doe-dingen. Maar ook tips voor een online museumbezoek of een concert thuis vanuit uw stoel. Ook is het mogelijk om met anderen online spelletjes toe doen.
Zie hieronder een mooi overzicht.

Tip 1: Creatieve opdrachten

"Vitamines voor de geest". Een boekje met creatieve opdrachten. Zoals een opdracht voor het maken van een stiftgedicht, een mooie kleurplaat en ideeën voor een knipopdracht geïnspireerd op het werk van Henri Matisse. Via de link kunt u een boekje downloaden en bekijken.

Responsive image

Tip 2: Lekker bewegen

Het is belangrijk om fit te blijven. Voor u hebben we een aantal beweegtips op een rijtje gezet. Deze kunt u eenvoudig van thuis uit doen.

Tip 3: Spelletjes doen

Online kun je op vele manieren met elkaar spelletjes doen. Heel eenvoudig kun je kiezen uit allerlei bordspellen. Van schaken, dammen tot mens erger je niet. Hier vindt u een paar leuke tips.

Tip 4: Muziek luisteren

Mooie concerten bekijken of meezingen . Oude live concerten nog eens beluisteren. Hier vindt u handige tips.

Responsive image

Tip 5: Museum bezoek

Veel musea hebben een deel van hun collectie online staan. Deze kunt u eenvoudig vanuit thuis bekijken. Sommige musea zijn zelfs gestart met leuke online opdrachten. Ook is het mogelijk om met andere liefhebbers af te spreken en na te praten over een virtuele toer. 

Tip 6: Lezen

Geen boek bij de hand? Online is er een groot aanbod. U vindt er niet alleen e-books maar ook mooie luisterboeken. Vindt u het leuk om een boek te bespreken of tips te krijgen? Spreek af in de boeken groep!

Tip 7: Kunstvaccin

Een boekje met creatieve opdrachten die inspireren en aan het denken zetten in de tijd met de vele beperkingen door het corona virus.

Responsive image