Thuisblijf tips

Thuis zitten en toch iets leuks doen! Hieronder hebben we het een en ander voor u op een rijtje gezet. Er zijn praktische doe-dingen. Maar ook tips voor een online museumbezoek of een concert thuis vanuit uw stoel. Ook is het mogelijk om met anderen online spelletjes toe doen.
Zie hieronder een mooi overzicht.

Tip 1: Creatieve opdrachten

"Vitamines voor de geest". Een boekje met creatieve opdrachten. Zoals een opdracht voor het maken van een stiftgedicht, een mooie kleurplaat en ideeën voor een knipopdracht geïnspireerd op het werk van Henri Matisse. Via de link kunt u een boekje downloaden en bekijken.

Responsive image

Tip 2: Lekker bewegen

Het is belangrijk om fit te blijven. Maar alle lessen liggen stil. Voor u hebben we een aantal beweegtips op een rijtje gezet. Deze kunt u eenvoudig van thuis uit doen.

Tip 3: Spelletjes doen

Online kun je op vele manieren met elkaar spelletjes doen. Heel eenvoudig kun je kiezen uit allerlei bordspellen. Van schaken, dammen tot mens erger je niet. Hier vindt u een paar leuke tips.

Tip 4: Muziek luisteren

Mooie concerten bekijken of meezingen . Oude live concerten nog eens beluisteren. Hier vindt u handige tips.

Responsive image

Tip 5: Museum bezoek

Momenteel is het helaas niet meer mogelijk om naar een museum te gaan. Gelukkig hebben heel wat musea een collectie online staan. Sommige musea zijn gestart met leuke opdrachten online. Ook is het mogelijk om met andere liefhebbers af te spreken en na te praten over een virtuele toer. Dit kan via…….?

Tip 6: Lezen

Geen boek bij de hand? Online is er een groot aanbod. U vindt er niet alleen e-books maar ook mooie luisterboeken. Vindt u het leuk om een boek te bespreken of tips te krijgen? Spreek af in de boeken groep!