Tableaux vivants

Design en ‘nieuwe’ technologische ontwikkelingen worden ingezet voor het welzijn van ouderen met dementie.
Op de drie psychogeriatrische afdelingen, in de nissen van de wandelgangen, van Vitalis Wissehaege vindt u Tableaux Vivants. Dit zijn drie belevingsruimtes speciaal ontwikkeld voor bewoners met dementie. In deze ruimtes kunnen vroegere tijden herleefd worden, kunnen bewoners tot rust komen of juist geactiveerd worden. Bewoners kunnen deze ruimtes zelfstandig bezoeken, maar kunnen ook samen met iemand een nieuwe beleving creëren of oude herinneringen ophalen. Op de begane grond waant u zich in een sociëteit met een ‘ademende stoel’ om op te zitten. Op tv dansen dames en een heer de Charleston begeleid door vrolijke muziek.

 

Ook zijn er twee natuurlijke beleefruimtes gerealiseerd. We beleven de seizoenen en het leven in de Genniper Parken en zien en horen 'echte' bewegende zingende vogels in het Dommeldal.

Ouderen en ‘nieuwe’ technologische ontwikkelingen, inzet design voor welzijn ouderen met dementie, laten het verleden herbeleven.

Meer informatie
Wendy van Zon, coördinator kunst en cultuur Vitalis intensieve zorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Galerij/ Media

Film: Tableaux Vivants

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Partners

Lady Penelope social design, Oscar van Beek Industrial Design Technische Universiteit Eindhoven, Annemarie Lips fotografie, Paul Veltman fotografie, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Responsive image
VVGlogoPartners12