Replica expositie in samenwerking met het Van Abbemuseum

In het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019 organiseert Vitalis WoonZorg Groep samen met het Van Abbemuseum een ”Vitalis replica museumcollectie on tour”. Deze bijzondere expositie met een replica collectie met werk van o.a. Andy Warhol, Wassily Kandinsky, Oskar Kokoschka, Carel Willink, is te zien op 7 verschillende locaties.

Deze bijzondere expositie met een replica collectie met werk van o.a. Andy Warhol, Wassily Kandinsky, Oskar Kokoschka, Carel Willink, is te zien op 7 verschillende locaties. Tijdens de opening van de exposities verzorgt het Van Abbe Museum een rondleiding langs de kunstwerken. Op meerdere locaties worden er ook rondleidingen verzorgt voor mensen met dementie. Als afsluiting van de bijzondere expositie verzorgt het Van Abbemuseumkoor op alle locaties een optreden. Het is een koor dat bestaat uit vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw in het museum werken maar ook uit zangers die deze unieke combinatie van kunst en muziek een warm hart toedragen.

Het koor wil door te zingen dichter bij de kunst komen om, net als met lezen over kunst, deze nog beter te leren begrijpen. Deelnemende locaties zijn: Vitalis Wilgehof, Peppelrode, Berckelhof, De Horst/Kronehoef, Wissehaege, Jean Sibelius en Brunswijck.

Kunst en cultuur als bijdrage aan verhoging van levenskwaliteit van ouderen, cultureel ondernemerschap.

Meer informatie
Wendy van Zon, coördinator kunst en cultuur Vitalis intensieve zorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Maaike Mul coördinator kunst en cultuur Vitalis wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Galerij

.

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Partners

Replica expositie is een initiatief van Vitalis WoonZorg Groep in samenwerking met het Van Abbemuseum en het Van Abbemuseumkoor.

Responsive image
VVGlogoPartnersBlanco