Trotse Kameraden

Bij Vitalis WoonZorg Groep maken vitale en minder vitale ouderen, wijkbewoners, vrijwilligers, jongeren en medewerkers onder leiding van professionele regisseurs samen theatervoorstellingen.

Trotse Kameraden is een samenwerkingsproject van Vitalis WoonZorg Groep en CKE. Sinds 2015 maken bewoners, wijkbewoners, vrijwilligers en medewerkers van diverse Vitalis locaties samen theatervoorstellingen. Professionele regisseurs begeleiden de spelers van concept tot aan de eindvoorstelling.

Lichamelijke en/of geestelijke beperkingen of een gebrek aan theaterervaring vormen geen enkel probleem. Iedereen kan meedoen! Sommige deelnemers doen voor de eerste keer mee en hebben geen enkele acteer ervaring, andere zijn sterren van vroeger die nog één keer op het podium willen stralen. Een ding hebben ze allemaal gemeen. De passie voor het toneelspelen. Ouderen laten ons zien dat je nooit te oud bent om te leren en dat er nog zoveel te beleven valt

Ze delen hun levensverhalen, ervaringen en wijze levenslessen met het publiek. Geen tekst uit je hoofd leren, maar vanuit een gevoel een voorstelling maken is een van de methodes die gebruikt wordt tijdens de repetities van Trotse kameraden. Het project is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen die eenzaam zijn. In het theater moet je je blootgeven en dat zorgt ervoor dat je makkelijk contact maakt. Er ontstaan spontane en mooie vriendschappen. Theatervoorstellingen in de theaterzaal van CKE sluiten ieder jaar een half jaar van repeteren af. Het wekelijks repeteren is belangrijker dan de voorstelling. Aan het eind van het project hebben de deelnemers een onvergetelijk avontuur beleefd en nieuwe vrienden gemaakt.

Talentontwikkeling, kwetsbare en vitale ouderen, cultuurrelaties, cultureel ondernemerschap

Meer informatie
Wendy van Zon, coördinator kunst en cultuur Vitalis Intensieve zorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Maaike Mul coördinator kunst en cultuur Vitalis Wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Partners

Trotse Kameraden is een samenwerkingsproject van Vitalis WoonZorg Groep: WoonincplusVitalis Wilgenhof, Vitalis Peppelrode, Vitalis Engelsbergen en Vitalis Vonderhof en CKE (Centrum voor de Kunsten Eindhoven). Het project wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van een Private Sponsor. De fotografie is verzorgd door: Paul Veltman, Hanneke Franssen-Moorren, Mariet Nievergeld, Bea Straver, Daniel Willems en Ever Obdeijn.

Responsive image
VVGlogoPartnersBlanco