Printshop Parc Gender 

Op de locatie Parc Gender staat een hele grote printer. Fotograaf Marcel de Buck maakt levensgrote prints van oude foto’s uit de fotoalbums van bewoners.

Ontmoetingen zijn hierbij het uitganspunt. “En waar die ontmoetingen tot leiden is een verrassing”, aldus Marcel. “Eerst dachten ze wat komt die freak hier doen en liep iedereen snel door, maar nu komen ze echt op me af”. We zien een klassenfoto’s uit 1947 met alle meisjes met gesteven strikken in het haar, want kort haar was uit den boze, een prachtige trouwfoto maar ook een foto van een bewoner die vroeger motorcoureur was met hierbij een portretfoto van nu. De foto’s laten een prachtig tijdsbeeld zien, geven een inkijkje in het leven van de bewoners voor dat zij hier kwamen wonen, en leidden tot bijzondere gesprekken.

 

Achtergrond:
Dit project is onderdeel van het kunstprogramma Vitalis geeft zin.  Vitalis neemt met deze projecten deel van het landelijke Programma Kunst en Cultuur in de Langdurige Zorg en Ondersteuning. Hierbij wordt onderzoek gedaan door de Leyden Acedemy

Meer informatie
Maaike Mul, coördinator kunst en cultuur Vitalis wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Partners

Dit programma is een initiatief van de ministeries van OCW en VWS, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK.

Responsive image
VVGlogoPartnersBlanco