Kunstvaccin

"Kleuren is het nieuwe yoga "Zoals vele andere rages is het afkomstig van buiten onze grenzen, uit landen als Frankrijk of Engeland, waar het een succes is. Een rage die ons ontspant en ons helpt om los te koppelen.”
-Esther Bazán- 

Een serie kleurplaten, waarbij de bewoners zich even in het moment kunnen verliezen en al kleurende op een leuke manier hun kennis vergroten. Een serie die elke bewoner aanspreekt en de mentale antistoffen geeft om de soms zo eenzame tijd te overbruggen; het KUNST VACCIN. 

En een project waarbij we inspelen op de behoefte om te kleuren en de positieve gevolgen ervan. Het inkleuren van kleurplaten brengt ons in het hier en nu en in verbinding met onze creativiteit. Het kleuren werkt rustgevend. En kan zelfs stress en angstgevoelens reduceren. En kleuren is voor iedereen toegankelijk en is heel gemakkelijk.

 

Serie kleurplaten:
Een half jaar lang krijgen de bewoners maandelijks een mooi pakketje per post. Om zo thuis, ondanks Corona, toch lekker aan de slag te kunnen gaan. 
De kleurplaat wijkt af van de reguliere kleurplaten en sluit qua thema aan bij de bewoners. Zoals een kleurplaat over het station Eindhoven, de DAF of Philips waar veel bewoners gewerkt hebben, de kunstschilder Degas of Stillevens in de kunst. De kleurplaat is voorzien van achtergrond informatie/historische context en/of leuke weetjes zoals “Wist u dat” en “Uitgelicht”.  Zodat het voor de niet-kleurders onder de bewoners ook interessant is om te bekijken en te lezen.

Oud geleerd houdt de geest jong
Vitalis heeft veel verschillende bewoners. Veel van hen vinden het fijn uitgedaagd te worden.  Ze zijn digitaal vaardig en leren graag. Om juist die bewoners extra te stimuleren vindt er een gedeelte van het Kunst Vaccin online plaats. In het onderdeel “ik zie, ik zie…” staan vragen die het kijken nog wat gerichter sturen. De antwoorden op deze vragen staan op onze website, de Vitalis.SamenUITagenda.

Meer informatie;
Maaike Mul, Coördinator Kunst & Cultuur Vitalis Wijkzorg, m.mul@vitalisgroep.n

Partners

KUNSTVACCIN is een initiatief van Vitalis WoonZorg Groep en is mede mogelijk gemaakt door het Vaillantfonds.

Responsive image
Responsive image