Beeldmakers

Bewoners worden onder leiding van fotograaf Nenah Gorissen de nieuwe beeldmakers. Hierbij verkennen ze de grenzen van fotografie en technologie. Zo gaan ze aan de slag met Snapchat en Instagram.

Snapchat is een sociale app voor op de mobiele telefoon of tablet. Hiermee kan je op een creatieve manier foto’s en filmpjes bewerken, die je direct kan delen met je (Snapchat)vrienden. Deze app is razend populair onder jongeren. En wie weet straks ook bij Vitalis? Een van de onderdelen van de cursus is het maken van ‘Bitmoji’s’. Dat zijn persoonlijke cartoon-figuren, een soort stripfiguurtjes, op basis van je eigen uiterlijke kenmerken. Hier kan je vervolgens digitale ‘stickers’ van maken waarmee je een bericht kunt versieren. Het doel is om ouderen vertrouwd te laten worden met  nieuwe media en zelfstandiger te laten worden door het gebruik van deze vormen van technologie.

Ze leren om hier speels en creatief mee om te gaan en zo makkelijker contacten te leggen met onder andere hun (klein)kinderen.

Achtergrond:
Dit project is onderdeel van het kunstprogramma Vitalis geeft zin. Vitalis neemt met deze projecten deel van het landelijke Programma Kunst en Cultuur in de Langdurige Zorg en Ondersteuning. Hierbij wordt onderzoek gedaan door de Leyden Academy. Dit programma is een initiatief van Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en de ministeries van OCW en VWS.

Meer informatie
Maaike Mul, coördinator kunst en cultuur Vitalis wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Partners

Dit programma is een initiatief van de ministeries van OCW en VWS, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK

Responsive image
VVGlogoPartnersBlanco