Mooi op de foto

Iedereen verdient het om mooi op de foto te staan. Ook mensen die op leeftijd zijn. Maar wat is mooi?
Een officieel studioportret, zorgvuldig uitgelicht, kleren goed, haren goed, rechtop zitten, egale achtergrond. Of toch iets anders? Vrijer, spontaner, geënsceneerd of een snapshot op het perfecte moment. Studioportret of vrij portret. Wat is mooier? Daarover gaat dit project. Er is nog iets anders. Als er op een zorgvuldige manier een foto van je wordt gemaakt, dan is dat een intense vorm van communicatie. Je krijgt aandacht, wordt gezien. Dit project gaat dus ook over contact maken, geduld hebben, je inleven in de ander. 

De mensen van Vitalis stonden model. Zij werden gefotografeerd door amateurfotografen uit Eindhoven en omstreken die zelfstandig portretfoto’s kunnen maken en vooral plezier hebben in het leggen van contacten. Er werd op locatie een eenvoudige fotostudio opgebouwd. Zwarte achtergrond, stoel, een paar fotolampen (geen flitsinstallatie). Die fotostudio bleef één maand staan. Iedereen kreeg de studio één uur tot zijn beschikking. Tijdens de tweede sessie werd het vrije portret gemaakt. Samen met het model werd één studioportret en één vrij portret voor de afsluitende tentoonstelling. Daar kon de kijker onderzoeken, kijken en beslissen welke manier van portretteren het meeste aanspak.

 

Deelnemende fotografen en modellen: 
Bea Straver met Mw. Bocken, Bianca Willems met Mia Mulder, Dorothé Kuijten met Mw. Roest, Elise Greveraars met Dhr. Meerman, Elly van Maasakkers met Mw. Visser, Elwien Bibbe met Mw. Rubbens, Evert Obdeijn met Mw. Voorbij, Frans Visser met Dhr. Strijland, Gerard Muller met Dhr. v.d. Wouw, Gerard Muller met Mw. Greve, Ineke Nordt met Mw. Kanters, Joep Rous met Mw. Glabbeek, Jeannine van den Boer met Dhr. en Mw. van Gennip, Jos Verheijden met Mw. Schulen, Margot Blijenberg met Dhr. Didden, Mischa Kemper met Mw. Schepens, Paul van Montfort met Mw. De Graaf, Rob Klinkhamer met Mw. Van Putten, Wendy Smits met Mw. Van Putten, Jorn op den Buijs met Mw Van Kessel, John Walraven met Mw Lammers.

Kunst voedt verwondering, sociale interactie met de buurt, poëzie laat verhalen uit het verleden herleven.

Meer informatie
Maaike Mul coördinator kunst en cultuur Vitalis wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l  

Partners

Mooi op de foto is een initiatief van Vitalis WoonZorg Groep en Centrum voor de Kunsten Eindhoven.

Responsive image
Responsive image