Kunstblok

10 woonzorglocaties, 10 kunstenaars, 1 mobiel atelier en 1 spectaculaire hijskraan. Met deze ingrediënten laat Vitalis zien dat kunst en zorg elkaar kunnen aanvullen en versterken. Kunstblok is een reizend mobiel atelier.
Twee jaar lang reist dit atelier langs de tuinen van de Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven. Kunstenaars, ontwerpers en architecten kunnen er een periode van zes weken werken. Met de resultaten van de werkperiode geven de deelnemers tegelijk hun visie op de maatschappij en de ouder wordende mens.

7 Kunstenaars en designers hebben inmiddels een werkperiode in Kunstblok ingevuld:
Tjalke Bouma (Social design), Monique Priem (Sculpturen & video), Studio Toer (Interactief design), Desiree Hammen (Freestyle handwerken), Gam Bodenhausen (Tekeningen), Monique Rutten (Tekenen en schilderen) en Toos Nijssen (Schilderen & video). 

Het op en neer geslingerd worden tussen het eigen kunstenaarschap en de soms keiharde realiteit van een verzorgingshuis. Het letterlijk wonen en werken tussen de bewoners van Tsjalke Bouma. Het indringende op de huid zitten van Monique Priem of het experimentele karakter van Studio Toer. Ontelbare lieve en bijzondere ontmoetingen. Stuk voor stuk eye openers die hebben geresulteerd in prachtig werk en soms ook in een blijvende samenwerking.
Zie www.kunstblok.info
.

Meer  informatie
Maaike Mul, coördinator kunst en cultuur Vitalis Wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 06-23631148 

Partners

Kunstblok is in samenwerking met Vitalis WoonZorg Groep, Zilverwerk, Eindhovens Dagblad, Van Abbe Museum en Bkkc tot staand gekomen.

Responsive image
Responsive image