Heterdraad 

‘Zal ik ooit nog eens kussen?’ vroeg in de eetzaal een vrouw zich af, die op hoge leeftijd haar echtgenoot verloren was. Naast haar twijfelde een man aan zijn aantrekkingskracht nu hij sinds kort in een rolstoel zat. ‘Ik zou die vent daar wel willen versieren,’ dacht een dame verderop, terwijl zij met bonzend hart haar soep opat. Maar er was niemand die hierover sprak.

Heterdraad is van start! Onder leiding van theatermaakster Trudy Schambergen spreken ouderen wekelijks met elkaar over liefde en sensualiteit. Ontwerpster Sanne Muiser maakt nieuw werk gebaseerd op de uitkomsten van deze gesprekken. ‘Dat je er leuk uit ziet, dat dit opgemerkt wordt, daar ga je rechter op van lopen.’ 

 

‘De waarde is dat ze nu eindelijk luisteren’ ‘Je schaamt je omdat de buitenwereld vindt dat je je moet schamen’ ‘Zij gaat naar de manicure om nog even aangeraakt te worden’erwondering, Ouderen en ‘nieuwe’ technologische ontwikkelingen, Participatie zorgmedewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden.

Meer informatie
Maaike Mul, coördinator kunst en cultuur Vitalis wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Galerij

 

Responsive image
Responsive image
Heterdaad logo klein

Partners

Zilver-Werk - social design voor ouderen, Literair Productiehuis Wintertuin. Mengelmoes is één van de producties van het Productiehuis Ouderen en Verhalen (ouderenverhalenplatform.nl) en wordt mede mogelijk gemaakt door Brabant C.

Responsive image
VVGlogoPartnersBlanco