Groot Letterfestival

Het Groot Letterfestival is een eigenzinnig literatuurevent in de zorginstellingen van Vitalis.
De tot festivallocaties omgetoverde zorgcentra bieden een podium aan bekende auteurs, aanstormend talent en eigenzinnige tachtigplussers. Verhalen verbinden verschillende generaties. Dat bewees het Groot Letterfestival, bezoekers van alle leeftijden bezochten ruim dertig verschillende voordrachten, interviews en workshops. In ‘eigen huis’ ontvingen de bewoners topauteurs en muzikanten. Tussen de optredens door tikte het publiek zelf digitale gedichten op ouderwetse typemachines, zette de literaire tattooshop tijdelijk tijdloze citaten en was er een masterclass van Dichter des Vaderlands Anne Vegter. 

Kinderen schoven aan bij prentenboek-echtpaar Schubert en Het wonder-duo Floor Rieder & Jan Paul Schutten. Met het Groot Letterfestival kregen de oudere bewoners van de Eindhovense zorginstellingen letterlijk een stem.

In de aanloop naar het festival schreven ze verhalen en gedichten en gingen ze op de foto met citaten van de auteurs tijdelijk getatoeëerd op hun arm, borst en schouder. Tachtigplussers droegen hun eigen teksten voor op het festivalpodium, en hun verhalen waren een bron van inspiratie voor de jonge schrijvers in huis die de afgelopen jaren tijdelijk bij hen in huis woonden. Vitalisbewoners die een oppepper nodig hadden kregen vooraf een festivalkaartje in de vorm van een ‘doktersrecept’ en ‘eeuwelingen’ hadden gratis toegang tot het festival.

Meer informatie
Wendy van Zon, coördinator kunst en cultuur Vitalis intensieve zorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Maaike Mul coördinator kunst en cultuur Vitalis wijkzorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Galerij

.

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Partners

Groot Letterfestival is een initiatief van Vitalis WoonZorg Groep in samenwerking met Literair Productiehuis Wintertuin, Volle-Kracht en Brabant C.

 

Responsive image
Responsive image