Expositie geluksmomenten

Is de expositie van het project “Wie ben ik? Hoe wil ik oud zijn?” op Beuk 2 een afsluiting van een prachtig en zeer geslaagd kunst en cultuur project? Of is het juist het begin van een andere manier van werken, een voorbeeld voor andere afdelingen? 
In de gang van Beuk 2 (1e etage) Vitalis Peppelrode worden foto’s van geluksmomenten van bewoners en medewerkers geëxposeerd.

We zien geluksmomenten beleefd door zorgmedewerkers en bewoners.
Deze expositie is het begin van nog veel meer geluksmomenten in 2018 en 2019. We nodigen iedereen van Beuk 2 uit om de wand met geluksmomenten aan te vullen, verder uit te breiden, wissellijsten te maken van de huidige lijsten,……. Het begin is gemaakt. 
2017 was voor Beuk 2 het jaar van de geluksmomenten, van de ontdekkingsreis van wie ben ik tot aan het verkennen van hoe je oud wilt zijn. We hebben elkaar beter leren kennen, gekeken naar waarom alles vroeger beter en anders was en oplossingen gezocht en gevonden om “het goede van vroeger” naar het hier en nu te vertalen en te halen. Zowel voor bewoners als voor personeel.

Wat we allemaal gemeen hebben, is dat we gezien, gekend en erkend willen worden. Persoonlijke aandacht zorgt hiervoor. We hebben kunst en cultuur anders ingezet deze keer. Kunst en cultuur niet alleen voor bewoners, maar ook voor personeel. Dit met het oog op het uitdragen van welzijn vanaf de basis. We hebben persoonlijke paspoorten geschreven en met elkaar gedeeld, het zorgteam heeft een training gevolgd over de leefomgeving van bewoners en samen hebben we een methodiek ontwikkeld waarbij we inzoomen op de bewoner. Vanuit de woonomgeving naar rituelen en gewoontes, naar persoonlijke verzorging en persoonlijkheid. Tijdens de trainingen leerden medewerkers elkaar en de bewoners nog beter kennen. De medewerkers van Beuk 2 hebben geluks-activiteiten bedacht voor zichzelf en voor de bewoner(s).

Meer informatie
Wendy van Zon, coördinator kunst en cultuur Vitalis intensieve zorg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Galerij

.

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Partners

Expositie geluksmomenten is in samenwerkeing met Vitalis WoonZorg Groep, Studio ruimzien en Annemarie Lips fotografie tot staand gekomen.

Responsive image
VVGlogoPartnersBlanco